Tilmeld nyhedsbrev
 

FASHION GROWTH | News - 01.11.2017

MODEBOSSER KÅRER VINDEREN AF FASHION GROWTH 2017

Det var et panel af tunge investorer, som den 31. oktober havde afsat dagen til at høre pitch fra 8 unge modevirksomheder fra hele landet.

Der var sammenlagt afsat 20 minutter til hvert modebrand og minutterne blev fuldt udnyttet. Hen mod slutningen af dagen kunne investorerne kåre dagens vindere. Prisen er mentortimer med investorerne i investorpanelet.

Bedste pitch blev vundet af:

TheBrownPaperbag

… efterfulgt af en delt 2. plads til MaxJenny!, Twelvepieces og Zale

 

Investorpanelet består af:

-Christian Stadil, Hummel (formand)

-Jens Poulsen, DK Company

-Peter Hildebrandt, Woden m.m.

-Henrik Hansen, Laurie

-Pernille Frandsen, Verpan

-Peter Frandsen, Verpan

-Franz Longhi, Kähler

-Emil Vilain Albrechtsen, Slikhaarshop

-Rasmus Vilain Albrechtsen, Slikhaarshop

-Carl Erik Skovgaard, Delacour

-Christian Junge, Junge

 

Den kendte modemand Christian Stadil, som er CEO i konglomeratet Thornico og passioneret investor havde en fantastisk dag: ”Jeg er rigtig glad for formandskabet i Fashion Growth, hvor jeg sammen med de andre investorer fik sat yderligere fokus på investeringer i modebranchen. En stor del af investormiljøets fokus retter sig mod teknologivirksomheder men med dette initiativ har vi gjort det lettere for mindre modevirksomheder at få adgang til kapitalstærke investorer og har givet vinderne et relevant mentorforløb. Der er bestemt potentiale i at udbygge og gentage formatet!”

 

Direktør i HEADSTART FASHION Christian Chapelle ser et stort potentiale i Fashion Growth og siger: ”Fashion Growth er det nyeste skud på stammen i vores samarbejde med Danske Bank og er sat i søen i erkendelse af, at det kan være en udfordring at finde risikovillig kapital”, han fortsætter: ”Vi er lykkedes med at matche modevirksomheder med investorer, og det kan potentielt medføre at der indskydes kapital i de vindende modevirksomheder. Samtidig søsætter vi et mentorforløb for de vindende virksomheder og det kan være gavnligt på længere sigt i form af styrket netværk m.v. Med Christian Stadil som formand for Fashion Growth har vi et rigtig godt afsæt og jeg forventer at gentage Fashion Growth i 2018 i en forbedret version”.

 

Poul Nielsen, områdedirektør for Danske Banks erhvervskunder i Østjylland, glæder sig til at fortsætte samarbejdet: ”Modebranchen skaber værdi for Danmark og er kendetegnet ved mange dygtige virksomheder med høj vækst, stor eksport-andel og mange ansatte. Med Fashion Growth fortsætter vi det gode samarbejde med HEADSTART FASHION og sætter endnu mere fokus på udfordringen med fremskaffelse af risikovillig kapital fra investorer. Jeg ser frem til version #2 af Fashion Growth i 2018”.

 

Baggrund:

En af udfordringerne i modebranchen er kapital til vækst. Derfor har vækstinitiativet HEADSTART FASHION etableret et samarbejde med Danske Bank om Fashion Growth, hvor kapitalstærke investorer får mulighed for at hjælpe mindre og mellemstore modevirksomheder. Christian Stadil har takket ja til at blive formand for Fashion Growth.

Modevirksomheder kan ansøge om at komme med i Fashion Growth programmet, der kulminerer i slutningen af oktober. I samarbejde med Danske Bank udvælger HEADSTART FASHION de virksomheder, som får mulighed for at møde investorerne. Efter udvælgelsen bliver modevirksomhederne vejledt af den garvede advokat og investor Carl Erik Skovgaard Sørensen, der vil klæde virksomhederne på til at sælge deres ideer ind til investorerne.

 

Vigtigt om Fashion Growth:

Den 4. oktober var der deadline på fremsendelse af ansøgning.

Den 12. oktober deltog de udvalgte virksomheder i en workshop, hvor de bliver trænet i at pitche deres ide til investorer.

Den 31. oktober mødtes investorerne og de udvalgte modevirksomheder. Her pitchede de deres udviklingspotentiale direkte til investorerne og investorerne valgte vinderne.

Fashion Growth foregik i Danske Bank Finanscenter i Aarhus

Den Erhvervsdrivende Fond
Headstart Fashion


Mindet 4B
DK-8000 Aarhus C

info@headstartfashion.dk
telefon:
+45 24 830 682
+45 24 207 207